Expresivní terapie v procesu léčby závislostních diagnóz - Berková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2018)
Předložená diplomová práce se zabývá problematikou expresivních terapií ve vztahu k procesu léčby závislostí. Teoretická část představuje jednotlivé expresivní terapie a věnuje se nejdůležitějším aspektům závislosti a terapeutického procesu. Rovněž je zde představena Psychiatrická nemocnice v Dobřanech, kde byl realizován výzkum. Praktickou část této práce tvoří kvalitativní výzkum, jehož cílem je zmapovat užívání expresivních terapií v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech, ukázat jejich možný pozitivní vliv a navrhnout organizaci možná opatření na zlepšení v této oblasti.
Expressive therapies in the treatment of addiction diagnoses
Keywords: expresivní terapie; závislost; umělecké terapie; arteterapie; léčba závislosti; expressive therapies; addiction; art therapies; treatment of addiction