Návrh systému dálkové osobní železniční dopravy - Chromčák, Marek (Univerzita Pardubice, 2004)
Analýza Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje. Návrh zlepšení dálkového železničního spojení mezi Zlínem a Prahou. Návrh rychlejšího napojení Opavy a Havířova na páteřní železniční síť. Vyhodnocení jednotlivých návrhů.
The design of long-distance passenger railway transport system
Keywords: dálková doprava; osobní doprava; železniční tratě; Olomoucký kraj; Moravskoslezský kraj; Zlínský kraj