Hypoteční úvěry v České republice - Štolová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této práce je porovnat hypoteční úvěry v nabídce jednotlivých bank. První část bakalářské práce je věnována charakteristice hypotečních úvěrů, konkrétně jejich druhům, úrokovým sazbám a podmínkám jejich poskytnutí. Druhá část se zaměřuje na jejich vývoj za posledních 10 let. Poslední část obsahuje srovnání nabídek vybraných bank, včetně jejich produktů a závěrečného shrnutí a doporučení, kdy bylo zjištěno, že nejvýhodnější nabídky má UniCredit Bank. Dosažitelnost hypotečních úvěrů je nicméně limitována věkem klienta.
Mortgage loans in the Czech Republic
Keywords: hypoteční úvěry; úrokové sazby; banky; fixace; mortgage loans; interest rate; banks; fixation