Využití daňových rájů k optimalizaci daňové povinnosti právnických osob - Palečková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na mezinárodní daňové plánování s využitím daňových rájů. Tato práce obsahuje metody daňové optimalizace, které se při daňovém plánování využívají. Hlavní část práce se opírá o případovou studii, která se zaměřuje na daňové plánování a daňovou optimalizaci fiktivní společnosti v situaci, kdy je daňový ráj využit a kdy naopak využit není. Metody daňové optimalizace, které jsou v rámci případové studie použity, jsou následně zhodnoceny.
Usage of Tax Havens to Optimize the Tax Liability of Legal Entities
Keywords: daňový ráj; daňová optimalizace; daňové plánování; daň z příjmů právnických osob; mezinárodní zdanění; tax havens; tax optimization; tax planning; company income tax; international taxation