Biologická léčba kolorektálního karcinomu - indikace, tolerance, účinnost - Homolová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2010)
Tématem této diplomové práce je biologická léčba kolorektálního karcinomu. Obtížnost práce spočívá v závažnosti onemocnění a v různorodosti užívaných preparátů biologické léčby. Diplomová práce je rozdělena do dvou navazujících částí. V teoretické části jsou popsány jednotlivé typy biologické léčby. Popisuje především problematiku biologické léčby. Dále popisuje klinické příznaky, vyšetřovací metody a léčbu kolorektálního karcinomu. Podklady pro výzkumnou část této diplomové práce byly zjišťovány v Krajské nemocnici Pardubice. Výzkumná část graficky znázorňuje výsledky z provedeného výzkumného šetření. Poznatky obsažené v této práci budou zajisté přínosem pro zlepšení kvality ošetřovatelské péče.
Biological therapy of colorectal cancer - indication, toleration, effect
Keywords: biologická léčba; cílená léčba; Kolorektální karcinom; Avastin; Erbitux; Panitumab; biological therapy; targeted therapy; Colorectal cancer