Google Analytics a jeho využití při optimalizaci e-shopu - Kálesová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce představuje aplikaci Google Analytics v procesu webové analýzy a optimalizaci vybraného elektronického obchodu. V práci jsou popsány základní možnosti optimalizace elektronického obchodu a základní ukazatele, které je vhodné v rámci procesu optimalizace sledovat. Výchozí složkou pro optimalizaci je představení A/B testů, které lze za účelem zvyšování efektivnosti e-commerce projektů uplatnit. Praktickou část tvoří případová studie, kde jsou analyzovány vybrané ukazatele a na základě vybraných experimentů prezentovány možnosti optimalizace webových stránek vybraného e-shopu.
Google Analytics and its use for optimization of e-commerce solution
Keywords: Google Analytics; SEO; optimalizace webu; webová analytika; Google Analytics; SEO; website optimization; web analytics