Systém ovládání řízení zadní nápravy experimentálního vozidla - Balog, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce řeší návrh ovládání řízení zadní nápravy experimentálního vozidla. Obsahuje rozbor problematiky natáčení kol zadní nápravy a druhy pohonů pro natáčení kol zadní nápravy. V práci jsou bloková schémata uspořádání jednotlivých částí s jejich popisem. Popisuje konkrétní komponenty vybrané pro ovládání kol zadní nápravy a výkresovou dokumentaci. Součástí práce je několik výpočtů použitých pro dimenzování vybraných komponent. V závěru je ekonomický rozbor projektu, jeho realizovatelnost a možnosti dalšího rozvoje.
Steering system of rear axletree for experimental vehicle
Keywords: říditelná zadní náprava; směrová stabilita; ABS; ESP; synchronní motor; servomotor; steerable rear axletree; directional stability; synchronous motor