Specifika perioperační péče o osoby se sluchovou disabilitou - Kubíčková, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je věnována tématu Specifika perioperační péče o osoby se sluchovou disabilitou. Oblasti, které se týkají perioperační péče, specifik perioperační péče o osoby se sluchovou disabilitou a sluchově postiženým lidem jsou obsaženy v teoretické části práce. Výzkumná část diplomové práce popisuje kvantitativní studii, která byla realizována formou dotazníkového šetření v nemocnicích poskytujících perioperační péči a kvalitativní studii ve vybrané nemocnici. Výzkumné šetření je zaměřeno na připravenost českých nemocnic pro osoby se sluchovou disabilitou. Vznikla v rámci Studentské grantové soutěže Univerzity Pardubice 70150/20/SG740002.
Specifics of perioperative care for people with hearing disability
Keywords: perioperační péče; sluchová disabilita; specifika; perioperative care; hearing disability; specifics