Státní zásahy do ekonomiky se zaměřením na ochranu hospodářské soutěže - Filkorn, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce popisuje státní zásahy do ekonomiky a je strukturována do tří částí: pohled na veřejný sektor ve smíšené ekonomice, úloha státu v chronologickém kontextu a hospodářská soutěž a její ochrana.
State intervention into the economy focused on the protection of competition
Keywords: státní zásahy; česká ekonomika; veřejný sektor; hospodářská politika; státní intervence; hospodářská soutěž; ochrana hospodářské soutěže; Úřad pro ochranu hospodářské soutěže; sankce