Kulturní a společenský život Starého Kolína a okolí do poloviny 20. století - Míchal, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá kulturním a společenským životem. Pojednává o tomto životě v přílabských obcích Starý Kolín, Záboří nad Labem a Týnec nad Labem od 2. poloviny 19. století do roku 1950. Zdůrazněny jsou také spolky, které v místě působily, dále školy a knihovny.
The cultural and sociable life of Starý Kolín and environs to the half of 20th century
Keywords: dějiny; Kolín; Spolky; Kultura; společenský život