Způsob poskytování služeb v oblasti odpadového hospodářství a spokojenost s nimi z pohledu uživatelů - Pham, Hoang Anh (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce je v teoretické části věnována popisu podoby systémů shromažďování a odstraňování netříděného a tříděného komunálního odpadu. Zabývá se též ekonomickými aspekty, tj. systémy zpoplatňování služeb v oblasti odpadového hospodářství. Pozornost je věnována i faktorům, které ovlivňují přijetí těchto systémů, a důležitosti komunikačních nástrojů. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumu, který byl zaměřen na identifikaci systémů odstraňování komunálních odpadů ve vybraném vzorku měst a obcí a na spokojenost obyvatel vybraného města se zavedeným systém odpadového hospodářství.
The methods of providing waste management services and satisfaction with them from the point of view of users
Keywords: odpady; systémy odstraňování komunálních odpadů; systémy zpoplatnění služeb odpadového hospodářství; pay-as-you-throw; PAYT; faktory ovlivňující přijetí systému; spokojenost; problémy se systémem odpadového hospodářství; waste; municipal waste disposal systems; waste management service charging systems; pay-as- you-throw; PAYT; factors influencing system acceptance; satisfaction; problems with the waste management system