Programování task systému: Mobilní aplikace - Valko, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce popisuje problematiku programování pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. V práci jsou postupně představeny jednotlivé etapy vývoje mobilní aplikace a uvedené postupy jsou demonstrovány při implementaci task systému. Dále jsou rozebrány architektonické vzory a možnosti jejich použití s důrazem na implementaci MVP. Součástí práce je také popis řešení komplikací při vývoji aplikace konkrétně problémů vývojového prostředí, nedostatků Android Frameworku, komunikace se serverem zahrnující autentizaci a autorizaci, práce v offline režimu, vlastní implementace objektově relačního mapování a tvorba automatizovaných testů.
Task system implementation: Mobile application
Keywords: mobilní aplikace; Android; Java; softwarové architektury; offline režim; spojení s databází; JSON; mobile application; Android; Java; software architecture; offline mode; database connection; JSON