Rizika podniku - Klímová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá obecným popisem rizik podniku, možnou hrozbou kurzových a finančních rizik v konkrétním podniku. Obecná část v sobě zahrnuje definice rizika, základní pojmy, které souvisí s rizikem, jak se riziko analyzuje, jaké metody existují pro analýzu rizik a finanční analýzu. Praktická část popisuje konkrétní podnik, jeho produkty, základní ekonomické údaje (např. majetek, kapitál, náklady, výnosy, hospodářský výsledek aj.). Dále jsou zde podrobněji tyto ekonomické údaje rozebírány. Cíle této práce jsou obecně popsat rizika podniku, představit GOLDBECK Prefabeton s. r. o. a analyzovat, zda společnosti hrozí kurzové či finanční riziko. Na závěr jsou firmě, ze získaných výsledků, navrhnuty určitá doporučení.
Risks of a Company
Keywords: riziko; typy rizik; analýza rizik; metody analýzy rizik; kurzové riziko; finanční analýza; risk; tips of risks; analysis of risks; methods of the analysis of the risk; exchange risk; financial analysis