Experimentální měření a hodnocení účinnosti protihlukové stěny na pozemní komunikaci I/33, obchvat Česká Skalice - Podrazil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce byla vypracována pro získání akustických údajů k protihlukové stěně na pozemní komunikaci I/33. Předkládá naměřená data, zaznamenaná při měření hluku z dopravy, která byla dále použita k výpočtům a následnému hodnocení. Byl vypočten stupeň zvukové izolace protihlukové stěny, vyhodnocena třetinooktávová, kmitočtová analýza a určena limitní hodnota pro porovnání s hlukovými hygienickými limity. Na bakalářskou práci jde navázat a výsledky zpřesnit dalším měřením.
The experimental measurement and the evaluation of the anti-noise barrier efficiency on the road I/33, Česká Skalice bypass
Keywords: silnice I/33; hluk; doprava; obchvat České Skalice; protihluková stěna; metodika měření; road I/33; noise; traffic; bypass České Skalice; anti-noise barrier; measurement methodology