Edukace pacienta po totální endoprotéze kyčle - Kosinová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá edukací pacientů po operaci totální endoprotézy kyčelního kloubu a srozumitelností edukačních materiálů. Teoretická část je zaměřena na obecnou anatomii kyčelního kloubu, artrózu a s ní spojené příznaky, příčiny, rizikové faktory a vyšetřovací metody. Součástí této části je i vymezení pojmu totální endoprotéza kyčle spolu s rizikovými pohyby a pojem edukace spolu s rehabilitací. Výzkumná část zjišťuje úroveň edukace pacientů po operaci totální endoprotézy kyčelního kloubu a srozumitelnost edukačního materiálu za pomoci Mistríkova vzorce. Praktickým výstupem této bakalářské práce je mnou vytvořený edukační materiál, který je určen pro pacienty po TEP kyčelního kloubu.
Patient education after total hip arthroplasty
Keywords: totální endoprotéza; kyčelní kloub; edukace; rehabilitace; arthroplasty; hip; education; rehabilitation