Sexuální obtěžování nelékařského zdravotnického personálu pacienty - Nováková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2024)
Tématem bakalářské práce je sexuální obtěžování nelékařského zdravotnického personálu pacienty. Teoretická část popisuje pojmy sexuální násilí a sexuální obtěžování, popsat jejich současný stav. Dále se zabývá informacemi o organizacích, které poskytují podporu obětem a provádějí osvětu v této oblasti. V rámci průzkumné části se prezentují výsledky kvantitativního průzkumu provedeného formou anonymního dotazníkového šetření. Hlavním cílem tohoto průzkumu bylo zjistit, jestli se nelékařský zdravotnický personál stává obětí sexuálního obtěžování ze strany pacientů a jaké jsou jejich zkušenosti v této oblasti.
Sexual harassment of non-medical staff by patients
Keywords: sexuální násilí; sexuální obtěžování; NLZP; všeobecné sestry; praktické sestry; genderové stereotypy; sexualita; zdravotnictví; sexual violence; sexual harassment; non-medical staff; general nurses; nurse practitioners; gender stereotypes; sexuality; health care