Restaurování části nástropní malby s motivem "Angeli" na klenbě kaple sv. Isidora v Křenově - Poláková, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá částí nástěnné malby s výjevem "Angeli" v klenbě barokní kaple sv. Isidora v Křenově. Teoretická část se zabývá analýzou malířských rukopisů maleb na klenbě sv. Isidora v Křenově ve snaze o objasnění doposud s jistotou neidentifikovaného autora maleb. Druhá část zahrnuje restaurátorský průzkum a restaurátorskou dokumentaci.
Restoration of the part of the wall painting on the vault of the chapel of St. Isidor in Křenov depicting character of Angeli
Keywords: restaurátorská zpráva; nástěnné malby; štuková výzdoba; malířský rukopis; technika malby; formální analýza; restoration report; wall paintings; stucco decoration; artistic style; painting technique; formal analysis