Možnosti zvýšení bezpečnosti cyklistické dopravy na cyklotrase A28 v Praze - Gregor, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Cyklistická doprava se stala v posledních letech důleţitým tématem při řešení dopravní obsluţnosti větších i menších městských celků. Se zvyšujícím se počtem cyklistů začal narůstat i počet dopravních nehod, obzvláště s motorovými dopravními prostředky. Pro zamezení tohoto trendu je důleţité přijmout opatření, která zajistí maximální bezpečnost jak cyklistům samotným, tak ostatním účastníkům dopravního provozu. Diplomová práce je věnována návrhům opatření na zvýšení bezpečnosti na cyklostezce A28, nacházející se na území hlavního města Prahy. Moţnosti řešení vycházejí z důkladné analýzy jednotlivých kolizních míst, nacházejících se v rámci cyklostezky A28.
The possibilities of increase in safety in bicycle transport on bicycle lane A28 in Prague
Keywords: cyklostezka; bezpečnost; značení; trasování; bicycle lane; safety; cyclists; crossing; route location