Elektrochemická analýza provitaminů - Matoušková, Marie Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této bakalářské práce je provedení rešerše literatury týkající se elektrochemické analýzy provitaminů. V první části práce je popsáno, co jsou to vitaminy a provitaminy, jak vypadá jejich metabolická přeměna a jakou úlohu plní v organismu. Dále jsou uvedeny elektroanalytické metody, jejich rozdělení a způsob provedení. Druhá část této práce se zabývá popisem konkrétních elektrochemických stanovení provitaminů v různých typech vzorků.
Electrochemical analysis of provitamins
Keywords: provitaminy; elektrochemická analýza; stanovení; provitamins; electrochemical analysis; determination