Role politických stran v současném Chorvatsku - Mandić, Klementina (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce podává přehled o politických stranách a jejich rolích v Chorvatsku po občanské válce v 90. letech 20. století. Na základě rozboru dostupných materiálů, konstruuje autorka chorvatskou národní identitu.
The role of political parties in contemporary Croatia
Keywords: Chorvatsko; politická strana; volby; 20. století; národní identita