Profesní vzdělávání a kompetence všeobecných sester - D'Mello, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem bakalářské práce je prezentace vzdělávání všeobecných sester a jejich kompetencí. Práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. V teoretické části je popisován historický vývoj ošetřovatelství, současný vzdělávací systém a aktuálně navrhované změny ve vzdělávání všeobecných sester a v novele zákona č. 96/2004 Sb. Teoretická část práce dále seznamuje se současnou legislativou a s kompetencemi všeobecných sester. Empirická část se zabývá výzkumem pomocí dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit názory všeobecných sester z jedné konkrétní nemocnice v České republice na současnou problematiku profesního vzdělávání a přidělených kompetencí.
Professional education and competencies of general nurses
Keywords: historie ošetřovatelství; vzdělávání všeobecných sester; kompetence ve zdravotnictví; novelizace zákona; nursing history; education of general nurses; competencies in health care; amendment of law