Znalostní podpora řešení rozhodovacích problémů manažerů v podniku ZVU POTEZ, a.s. - Němcová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá znalostní podporou při řešení rozhodovacích problémů manažerů v podniku ZVU POTEZ, a.s. V první kapitole je definován význam znalostní podpory, základní pojmy a prostředí související s managementem znalostí. Následující kapitola se věnuje rozhodováním manažerů a charakterizuje modely a přístupy podporující rozhodování. Další kapitoly podávají informace o vybraném podniku. Zabývají se rozhodováním, znalostmi a dále dotazníkovému šetření, které zjišťuje přístup k datům, informacím a znalostem v podniku. V poslední kapitole je vyhodnoceno dotazníkové šetření a navrhnuta zlepšení v nakládání s daty, informacemi a znalostmi v podniku.
Knowledge Support in Solving Managerial Decision-making Problems in the Company ZVU POTEZ, Inc.
Keywords: intelektuální kapitál; management znalostí; data; informace; znalosti; znalostní pracovník; rozhodování; ZVU POTEZ; intellectual capital; knowledge management; data; information; knowledge; knowledge worker; decision; ZVU POTEZ; Inc