Vyhodnocování kvality spalovacího procesu pomocí širokopásmové lambda sondy LSU - Boltík, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí a vývojem softwaru pro řízení širokopásmové Lambda sondy na motoru Rotax 650. Pojednává o konstrukci zážehových motorů a problematice vyhodnocování spalin. Cílem této bakalářské práce je realizovat obvod, pomocí něhož bude možné vyhodnocovat obsah spalin získaných z Lambda sondy. Takto navržený obvod posléze ověřit pomocí dynamometru, na kterém je možno měřit točivý moment a výkon motoru. Dále jsou popsány funkce a ovládání vytvořeného programu.
Quality evaluation the process of combustion by wideband of lambda sensor LSU
Keywords: spalovací procesy; Lambda sondy; zážehové motory; katalytické čištění spalin; výfukové plyny; katalyzátory