Opatření na eliminaci dopravní nehodovosti v oblasti nepřiměřené rychlosti - Kleprlík, Jaroslav (My University, 2016)
Článek se zabývá problematikou dopravní nehodovosti. S ohledem na statistiky dopravní nehodovosti se zaměřuje na nehody zaviněné řidičem motorového vozidla. Konkrétně se věnuje jedné z příčin nejzávažnějších nehod, kterou je nepřiměřená rychlost. Popisuje a komentuje represivní a preventivní opatření na eliminaci těchto nehod. Předkládá návrhy, které povedou ke snížení počtu nehod a ke zmírnění jejich následků.
The Measurements for Accident Rate Elimination in the Field of Inadequate Speed
Keywords: bodový systém; dopravní nehoda; nepřiměřená rychlost; prevence dopravních nehod; point system; traffic accident; inadequate speed; traffic accident prevention