Výzkum problematiky jízdy železničních vozidel s malými koly - Kaván, Petr (Univerzita Pardubice, 2000)
Práce se zabývá problematikou bezpečnosti provozování železničních vozidel s dvojkolími malého průměru, se speciálním zaměřením na vůz řady Saadkms690 pro přepravu silničních nákladních automobilů po železnici. Řešení je provedeno pomocí simulačního programu, který byl pro tento účel vytvořen. Kromě výsledků simulací jsou zde také uvedeny současné poznatky z oblasti provozu tohoto druhu kolejových vozidel u nás i v zahraničí.
Research of small-wheeled railway vehicles problems
Keywords: železniční vozidla; železniční dvojkolí; simulační programy; bezpečnost jízdy; Saadkms690; nákladní automobily; železniční přeprava