Diferenciální diagnostika neurodegenerativních onemocnění - Žížalová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Neurodegenerativní choroby jsou velikou skupinou onemocnění, které vznikají různými mechanismy, ale projevují se velice podobně. Právě z tohoto důvodu je diferenciální diagnostika tak složitá. Práce představuje základní metody, kterými lze jednotlivá onemocnění rozlišit. Spojením zobrazovacích metod, genetických vyšetření, vyšetřením mozkomíšního moku a psychiatrických vyšetření již lze dosáhnout poměrně vysoké jistoty.
Differential diagnosis of neurodegenerative diseases
Keywords: neurony; neurodegenerace; diferenciální diagnostika; neurons; neurodegeneration; diferential diagnostics