Dětství a dospělost ve filosofické reflexi - Eliášová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem této bakalářské práce je dětství a dospělost ve filosofické reflexi. Tyto dva fenomény jsou rozebírány z pohledu Johna Locka a Jana Amose Komenského. Cílem práce je nejprve rozbor dětství a dospělosti z hlediska obou filosofů a následně jejich srovnání.
Childhood and Adulthood in Philosophical Reflection
Keywords: Locke, John; Komenský, Jan Amos; dítě; výchova; hra; dospělý; člověk; náprava; rozum; Bůh; Comenius, Joan Amos; child; education; game; adult; man; correction; reason; God