Systém včasného varování pro práci na železnici - Laštůvka, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací systému včasného varování pro práci na železnici. Systém využívá bezdrátovou komunikační technologii LoRa, mikrokontroler ESP32-S3 a centrální jednotku Raspberry Pi 5. Byla navržena hardwarová a softwarová architektura, včetně vlastního komunikačního protokolu a uživatelského rozhraní v prostředí Node-RED. Cílem je zajistit spolehlivé a energeticky úsporné varování pracovníků před blížícím se vlakem, nezávisle na vizuálních a akustických podmínkách.
Warning system for railway workers
Keywords: železnice; včasné varování; LoRa; ESP32-S3; Raspberry Pi 5; IoT; bezpečnost práce; Node-RED; railway; early warning; LoRa; ESP32-S3; Raspberry Pi 5; IoT; occupational safety; Node-RED