Marketing knihovny - Podolská, Iveta (Univerzita Pardubice, 2018)
Předmětem diplomové práce "Marketing knihovny" je analýza marketingových nástrojů veřejné knihovny a navržení nové komunikace pro zvýšení informovanosti návštěvníků i obyvatel města a zajištění větší propagace vybrané knihovny. Teoretická část vychází z odborné literatury. Jsou zde vysvětleny základní pojmy této problematiky, jako je marketing a marketingové nástroje, zejména pak nástroje, které jsou využívány ve službách. V praktické části je představena městská knihovna Benátky nad Jizerou a provedena analýza současných marketingových nástrojů. Následuje zhodnocení poskytovaných marketingových nástrojů, které využívá Městskou knihovnou Benátky nad Jizerou na základě výsledků dotazníkového šetření, a navržení doporučení pro nové formy komunikace.
Marketing of a library
Keywords: marketing; marketingové nástroje; služby; knihovny; marketing; marketing tools; services; libraries