Fenomén vdovství a vdovectví očima seniorů 70+ - Panenková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce nazvaná "Fenomén vdovství a vdovectví očima seniorů 70 plus" se zabývá problematikou prožívání a přicházejících změn, týkajících se seniorů, kterým zemřel manžel nebo manželka. Práce je strukturovaná do dvou částí. V teoretické části jsem definovala základní pojmy týkající se tématu bakalářské práce. Ty by měly přispět k uvedení do problematiky a seznámení se s pojmy jako je stáří, vdovství, manželství ve stáří, vyrovnávání se se smrtí, osamělost. V praktické části bakalářské práce jsem se snažila formou kvalitativního výzkumu zjistit, jak se změnil život konkrétních osob po úmrtí jejich manžela či manželky.
Phenomenon of Widowhood and Widowerhood throught the Eyes of Seniors over 70
Keywords: age; widowhood; old age marriage; coping with death; loneliness; stáří; vdovství; manželství ve stáří; vyrovnávání se se smrtí; osamělost