Návrh poznávacích tras pro tělesně postižené ve Dvoře Králové nad Labem - Pošvová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce s názvem se zabývá problematikou bezbariérovosti a návrhem bezbariérových tras. V práci je vytvořen datový model, podle kterého byl prováděn sběr dat ve městě Dvůr Králové nad Labem. Na základě zpracovaných dat byla provedena síťová analýza a návrh bezbariérových tras. Mapy jsou zpracovány pomocí software ArcGIS Desktop.
Proposal number of routes for the disabled in Dvur Kralove nad Labem
Keywords: Bezbariérovost; vozíčkáři; datové modely; ArcGIS Dekstop; síťové analýzy; Barrier; wheelchairs; data models; network analyses