Vztahy mezi dětmi a pedagogy ve výchovně léčebném oddělení Přestavlky - Habartová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována Výchovně léčebnému oddělení Přestavlky, jeho uživatelům a pedagogům. Cílem práce je zjistit, zda a jak gender ovlivňuje komunikaci mezi dětmi a pedagogy ve výchovně léčebném oddělení Přestavlky, zda se komunikace pedagogů a pedagožek řídí genderovými stereotypy. Celá práce se opírá o vlastní terénní výzkum prováděný na oddělení.
Relationships between teachers and children in the educational and treatment department.
Keywords: gender; stereotypy; komunikace; děti; pedagogové; škola; gender; communication; children; teachers; school; stereotypes