Aplikační řešení pro inteligentní domácnost - Jetmar, Josef (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá popisem a definicí pojmů soudobých technologií používaných v souvislosti s termínem Inteligentní domácnost. Praktická část je věnována tvorbě serverové aplikace, kterou bude možné spravovat skrze webové rozhraní. Součástí výsledné práce je fyzický demonstrační model typové domácnosti, na kterém bude možné předvést možnosti vytvořené aplikace. Pro potřeby řízení fyzického modelu je použit jednodeskový počítač Raspberry Pi 2 Model B, který obstarává správu a řízení připojených modulů. Důraz je kladen na nízkou pořizovací cenu, jednoduchou uživatelskou obsluhu, použití (na trhu běžně) dostupných součástí a vývoj s možností dalšího budoucí ho rozšíření.
Application solution for Smart home
Keywords: inteligentní domácnost; Raspberry Pi; aplikace; automatizace; smart home; Raspberry Pi; application; automatization