Konkurenční výhoda společnosti DRIVE CZ, spol. s r.o. - Prášilová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá hledáním konkurenční výhody v jednotlivých činnostech společnosti, především typologií konkurenční výhody a popisem okolí, ve kterém společnost funguje, které na ní má bezprostřední vliv, tedy strategickou analýzou. Cílem této práce je vymezení typologie konkurenčních výhod v teoretické části, nalezení odlišností ve společnosti DRIVE CZ spol. s r.o. a seznámení s konkrétními konkurenčními výhodami společnosti DRIVE CZ spol. s r.o. v části praktické. Teoretická část je shrnutím poznatků o konkurenční výhodě, zejména její typologii, a konkurenci všeobecně, které jsem čerpala z dostupné literatury. V praktické části aplikuji poznatky z teoretické části na společnost DRIVE CZ spol. s r.o.. Popsala jsem zde podnikové činnosti a nalezla mezi nimi konkurenční výhodu, respektive výhody společnosti, a zaměřila jsem se také na strategickou analýzu. V závěru praktické části se zabývám výhledem firmy do budoucna a stručně mými doporučeními.
Competitive advantage of DRIVE CZ Ltd.
Keywords: competitive advantages; genetic strategies; Competition; strategic analysis; konkurenční výhody; generické strategie; Konkurence; strategické analýzy