Color line and jazz - Smutný, Pavel (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá vztahem jazzu a segregace ve Spojených státech, především v období 20. a 30. let 20. století. Nastiňuje kulturní kontext počátků jazzu, jeho specifičnost a význam jakožto kulturního fenoménu a analyzuje rasové a socio-kulturní otázky spojených s jazzem.
Segregace a jazz
Keywords: Spojené státy americké; jazz; segregace; 20. století; americká kultura