Katalytická oxidace uhlovodíků na molekulovém sítu - Kubínová, Petra (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo prostudovat průběh katalytických oxidací methanu a propenu na molekulovém sítu s přítomností kationtů kovů Mn, Co, Cr, Ni, Fe, Cu a zhodnotit katalytické vlastnosti těchto materiálů pro redox procesy.
Catalytic oxidation of hydrocarbons on molecular sieve
Keywords: methan; propen; katalytická oxidace; molekulová síta