Analýza hospodaření ve věznici Světlá nad Sázavou - Lukeš, Martin (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je zaměřena hlavně na problematiku hospodaření Vězeňské služby České republiky. Analyzuje toky výdajů a příjmů za období od r. 2000 do r. 2004, a to od státního rozpočtu přes rozpočet Ministerstva spravedlnosti ČR, až po výdaje a příjmy jedné konkrétní věznice (věznice ve Světlé nad Sázavou). Práce se také zabývá problémy současného českého vězeňství s důrazem na hospodářskou činnost Vězeňské služby ČR a zaměstnávání osob ve výkonu trestu odnětí svobody a osob ve výkonu vazby.
Analysis of economy in the prison of Světlá nad Sázavou
Keywords: Vězeňská služba ČR; Vězeňství; analýza hospodaření; rozpočet; příjmy; výdaje; 2000-2004; výkon trestu; odsouzení