Výměník hmoty s blokovou výplní X - Lumande, Rodrick M. (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá problematikou absorpčních kolon s orientovanou výplní z netkané síťoviny z plastu. Separační schopnost výplní byla sledována na systému SO2-vzduch-voda a byla vyjádřena počtem převodních jednotek, připadajících na jednotkovou výšku vrstvy výplně Nog a objemový součinitel prostupu hmoty v plynné fázi Kp.a a měrné tlakové ztráty.
Keywords: absorpční kolona; kolony; tlaková ztráta; víceparametrické modely; separace; převodní jednotky