Reaktivní disperzní barviva s epoxidovými skupinami - Vraspír, Pavel (Univerzita Pardubice, 1997)
Byly syntetizovány dvě řady barviv s reaktivními epoxidovými skupinami vycházrjící z N,N-di(2',3'-epoxypropyl)amino-3-metylbenzenu a N,N-di-(2',3'-epoxypropyl)amino-3-metoxybenzenu. Syntézy těchto barev byly popsány, byly proměřeny spektrální charakterisitky a byly provedeny testy jejich aplikačních vlastností.
Keywords: barviva; reaktivní epoxidové skupiny; syntézy; spektra