Propagation over Terrain Considering Refractivity Profiles Šíření nad terénem s uvážení profilů refraktivity - Schejbal Vladimír; Doleček Radovan; Fišer Ondřej; Brázda Vladimír; Němec Zdeněk (IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), 2016)
Výpočty pomocí fyzikální optiky (PO) se používají pro numerické simulace elektromagnetického pole nad nerovnou zemí. PO aproximace a simulace parabolickou rovnicí se užívají pro nová srovnání dlouhodobého měření mikrovlnného pole a troposférických měření.
Šíření nad terénem s uvážení profilů refraktivity
Keywords: Fyzikální optika; zlepšená analýza; šíření nad nerovnou zemí; metoda parabolické rovnice; dlouhodobé měření; Physical optics, enhanced analysis; propagation over uneven terrain; parabolic equation method; long term measurements