Jak se pečovatelská služba podílí na kvalitě života seniorů - Žáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zkoumáním kvality života seniorů v konkrétní neziskové organizaci. Na základě zúčastněného pozorování jsem mohla zjistit, v jakých věcech je charita seniorům každodenně nápomocna. Společně s vedoucí organizace jsem analyzovala, jak jsou konkrétní informanti na službě závislí, s čímž souvisí to, do jaké míry se podílí na kvalitě jejich života. V závěru práce popisuji nedostatky, kterým organizace čelí a navrhuji konkrétní možné návrhy pro další případné zkvalitnění služeb.
How does the care service contribute on the quality of life of elderly people
Keywords: organizace; senioři; terénní pečovatelská služba; kvalita života; organisation; seniors; care service; quality of life