Výuková aplikace programování - Böhm, Josef (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá vlastní tvorbou výukové aplikace programování včetně návrhu vlastního jazyka a implementací interpretu. Věnuje se teorii programovacích jazyků a zaměřuje se na problematiku jejich obecného návrhu. Práce dále obsahuje rešerši dalších výukových aplikací programování v různých formách jejich provedení. Výsledkem této práce je aplikace pro výuku programování využívající vlastní navržený programovací jazyk. Aplikace obsahuje několik základních příkladů na ozkoušení algoritmických dovedností.
Educational application for programming
Keywords: abstraktní syntaktický strom; interpret; kompilátor; výuková aplikace; programovací jazyk; abstract syntax tree; interpreter; compiler; tutorial application; programming language