Finanční analýza vybrané společnosti - Trojková, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem této bakalářské práce je na základě provedené finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví vybrané společnosti. V první části práce je vysvětlena podstata finanční analýzy, poté jsou charakterizovány její metody. Následuje představení společnosti Řetězárna Česká Třebová s.r.o. Poslední část práce je věnována finanční analýze v letech 2016 až 2022. I přes zjištěné dílčí nedostatky můžeme společnost Řetězárna Česká Třebová s.r.o. považovat za relativně stabilní a perspektivní podnik.
Financial analysis of the selected company
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; společnost; financial analysis; balance sheet; profit and loss account; company