Analýza změny zájmu o produkty životního pojištění v souvislosti s ekonomickou krizí - Rozsypalová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem bakalářské práce "Analýza změny zájmu o produkty životního pojištění v souvislosti s ekonomickou krizí" je charakteristika životního pojištění, jeho produktů a funkce. Dále jsou zde popisovány počátky pojišťovnictví ve světě i u nás a vývoj pojistného trhu v České republice až do současnosti. Práce se detailněji věnuje rozvoji životního pojištění a zájmu o něj ze strany klientů a také tomu, jak je jejich zájem ovlivněn ekonomickou krizí. V závěru práce jsou uvedeny trendy rozvoje životního pojištění.
Analysis of Changes of Interest in Life Insurance Products in the Context of Economic Crisis
Keywords: pojištění; životní pojištění; druhy životního pojištění; pojistný trh; finanční krize; vývoj životního pojištění; insurance; life insurance; types of life insurance; insurance market; financial crisis; development of life insurance