Obchodování na komoditní burze - Bukáčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce, Obchodování na komoditní burze, se snaží přiblížit základní pojmy související s burzovním trhem, komoditními burzami a investováním do komodit. Popisuje vývoj Komoditní burzy v Praze, možnosti obchodování a komodity, se kterými je možné na této burze obchodovat. V závěru je charakterizováno investování a následně jsou zhodnoceny jeho výhody a nevýhody. Hlavním cílem práce je demonstrovat, že obchodování s komoditami je dostupné nejen pro zkušené investory.
Trading on the commodity exchange
Keywords: Komoditní burza Praha; dřevo; obchodování na burze; investování do komodit; Prague Commodity exchange; wood; exchange trading; investment to commodities