Studium kinetiky fázového přechodu Tg epoxidových pryskyřic vytvrzených aromatickými aminy - Švígler, Jan (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce se zabývá srovnáním epoxidových pryskyřic na bázi diglycidyletheru bisfenolu A,F,S vytvrzených směsí dvou- a čtyř- funkčních aminů (anilin a 1,3-diaminobenzen) ve dvou poměrech. Při hodnocení bylo použito dvou metod termické analýzy (diferenciální kompenzační kalorimetrie a dilatometrie). Dialometricky byly stanoveny koeficienty Ó ve skelné a kaučukovité oblasti a byla stanovena Tg. Pomocí DSC byly změřeny tepelné kapacity skla i kaučuku, byly stanoveny Tg a srovnány s Tg získanými z dilatometrických měření.
Keywords: epoxidové pryskyřice; diglycidylether; bisfenol A,F; termická analýza; diferenciální kompenzační kalorimetrie; kompenzační kalorimetrie; Kalorimetrie