Optimalizace železniční trati č. 121 v úseku Podlešín - odbočka Jeneček (mimo) - Šrámek, Přemysl (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce řeší otázku modernizace strategické železniční trati č. 121 v úseku Podlešín - odbočka Jeneček (mimo). Analyzuje stav zabezpečovacích zařízení, intenzitu provozu (včetně provozu vlečkového) a řeší otázku mzdových nákladů na staniční zaměstnance v rámci návratnosti investic. Navrhuje a hodnotí jednotlivé varianty optimalizace trati.
Optimization of railway line no. 121 in the section Podlešín - junction Jeneček (outside)
Keywords: bezpečnost přepravy; dálkové řízení provozu; optimalizace tratí; vlečkový provoz; transportation safety; remote control operation; optimization of railway; siding traffic