Využití satelitní navigace v krizovém řízení - Vavřička, Aleš (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem této diplomové práce je analyzovat GPS techniku, její využití a základní směry rozvoje a navrhnout a rozpracovat řešení jejího použití při řešení krizových situací jako pilotního projektu. Teoretická část charakterizuje geografické informační systémy a GPS techniku a praktická část tvoří návrh použití GPS techniky ve spojení s možnostmi geografických informačních systémů při řešení krizových situací.
The satellite navigation use in crisis management
Keywords: geographical informative systems; crises; Management; GPS; Geografické informační systémy; Krize; Management