Technologie barvení dolévací papíroviny - Kopsová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce je věnována restaurátorské technice dolévání papíru, se zaměřením na barvení papírové dolévací suspenze. Uvádí komplexní návod na jednotlivé techniky barvení a dolévání. V experimentální části se zabývá působením desinfekce a etanolu na barevnost papíroviny. Součástí této bakalářské práce je barevný vzorník jednotlivých odstínů.
Technology of dying of pulp for leaf-casting technique
Keywords: dolévání; papírovina; barviva; barvení; leaf-casting; paper pulp; dyes; dying