Taktový grafikon vlakové dopravy na radiálních příměstských tratích v monocentrických aglomeracích - Drdla, Pavel (Univerzita Pardubice, 2000)
Tento článek se především zabývá problematikou příměstské železniční dopravy. Výsledkem je nalezení modelu technologie příměstské dopravy, který splňuje dané podmínky a dosahuje nejlepší hodnoty pro stanovené kritéria ze všech zkoumaných modelů. V rámci soustavy výpočtů se rovněž rozhodne, jaké by měly být délky pásem příměstské dopravy a nasazovaný druh dopravního prostředku.
Keywords: železniční doprava; vlaky; Grafikon vlakové dopravy; příměstská doprava; řízení dopravy